Modena I Portali Shopping Centre Refurbishment

The restyling of the shopping center crosses the aesthetic desire to renew the gallery with the need to improve its functionality and customer services.

Particular attention has been dedicated to the light intake and control, both natural and artificial. The skylights of the square have been expanded and the whole gallery ceilings have been raised and reshaped.

 

This to enhance the mall space and a the shop windows. Artificial lighting has been studied preferring LED sources and has been accurately integrated into the architectural design. A light strip accompanies the visitor along the mall, while round shaped luminous bodies decorate the ceilings around the skylights, as drops of lights. New entrances and facades were also suggested together with the introduction of services directed to families such as a new playground for children.

Related Projects Related News